PASIANSSIPELI.COM
Säännöt
Sulje

PYRAMIDI PASIANSSI

Pyramid Solitaire on muunnelma klassisesta pasianssista tai kärsivällisyydestä. Nimi tulee ainutlaatuisesta aloituslevyasettelusta, jossa kortit on järjestetty pyramidin muotoisiksi, suurella pohjarakennuksella kohti kapeaa yläosaa. Peli on suosittu pulmapeliä rakastavien ihmisten keskuudessa klassisen pasianssin tyylin modernin otteen ansiosta.

Säännöt PYRAMIDI PASIANSSI

Pyramid Solitaire on yhdelle pelaajalle suunniteltu peli, aivan kuten muutkin pulmapeli-pasianssi- tai kärsivällisyyspelit. Pyramid Solitaire -pelissä tarvitset vain yhden 52 kortin Anglo American -kannen, jota käytetään yleisesti pokerissa tai muissa korttipeleissä. Jotkin muunnelmat saattavat käyttää 48 kortin ranskalaista pakkaa, mutta tämä voidaan helposti mukauttaa poistamalla 10 korttia tavallisesta kannesta.

Kuinka perustaa Pyramid Solitaire?

Rakennettu "pyramidi", joka koostuu yhteensä 21 kortista. Jokainen pyramidi koostuu kuudesta rivistä, jotka ovat päällekkäin ylhäältä alas. Ylärivillä olevat kortit on estetty kahdella kortilla alapuolella olevalla rivillä muodostaen pyramidin.

Ylärivi alkaa yhdellä kortilla, ja alin rivi koostuu 7 kortista.

Pyramidin rakennuksessa jäljellä olevat käyttämättömät kortit varataan varastoon.

Pelin pelaaminen

Pelin päätavoitteena on yhdistää kortit yhdistelmiin, joiden kokonaismäärä on 13. Kullakin kortilla on yksilöllinen arvo alla kuvatulla tavalla:
  • Ässät: 1 piste
  • 2-10: Nimellisarvo
  • Tunkit: 11 pistettä
  • Queens: 12 pistettä
  • Kings: 13 pistettä

Kuninkaat voidaan poistaa ilman pariliitosta.

Esimerkkejä kelvollisista pareista ovat seuraavat:

  • J ♦ + 2 ♣ = 13 pistettä
  • 6 ♦ + 7 ♠ = 13 pistettä

Otteluiden tekeminen

Ottelut voidaan tehdä käyttämällä pyramidin kortteja ja vetopinon yläkorttia (toisinaan tunnetaan nimellä Stock). Kun ottelut on tehty, kortit on varattu kasaan. Tätä kasaa ei voi käyttää loppupelissä.

Koska vain vetopinon yläkorttia voidaan aina käyttää, jos sitä ei voida nostaa haasteena ottelussa, se asetetaan sivuun muodostaen jätepino (joskus tunnetaan nimellä säätiö). Jätepinoa, kuten sovitettua kasaa, ei voida käyttää otteluiden tekemiseen loppupelissä. Tämä tarkoittaa, että levyjä ei voida tyhjentää.