PASIANSSIPELI.COM
Säännöt
Sulje

VAPAAKENTTÄ PASIANSSI

Vapaakenttä Pasianssi on yhdistelmä "Eight Off Solitaire" ja "Forty Thieves" pasiansseja. Kehittäjä on Paul Allfill, joka heidän pohjalta keksi hänen peliversionsa. Myöhemmin hän toteutti sen TUTOR-ohjelmointikielellä.

Jotta voisit selvittää, kuinka pelata, sinun on ensin tutustuttava joihinkin yksityiskohtiin. Katsotaanpa niitä tarkemmin.

Säännöt VAPAAKENTTÄ PASIANSSI

Pelikentän vasemmassa yläkulmassa on ylimääräisiä apusäätiöitä, joita käytetään siirtämään yksi kortti paikkaan, jossa korttia tilapäisesti pidetään, ja odottamaan sopivaa asettelua niiden jatkokäyttöä varten. On mahdollista siirtää minkä tahansa arvoinen ja sopiva kortti tyhjälle apusäätiölle.

Pelikentän oikealla puolella on pelisäätiöitä, joihin sinun on pelin tavoitteen mukaan siirrettävä saman kokoisia kortteja nousevassa järjestyksessä niiden arvon mukaan (1 - ässä, 2 - kaksi, 3 - kolme, ... ja ylin - kuningas).

Puvut ovat vakiona:

  • sydämet
  • timantteja
  • lapiot
  • seurat

Perustusten alla on kahdeksan riista-paalua. Kummassakin kortit ovat kuvapuoli ylöspäin. Voit laittaa kortin, joka on päinvastainen ja yhden asteen matalampi korttipino päälle. Voit esimerkiksi laittaa 4 mailaa tai pataa 5 sydämelle. Mikä tahansa kortti voidaan laittaa tyhjään kasaan. Vain yksi ylin kortti voidaan ottaa mistä tahansa kasasta.

Tärkeimmät suositukset:

  • yritä miettiä kahta siirtoa eteenpäin
  • siirrä apusäätiöihin vain ne kortit, joita voidaan käyttää seuraavissa kahdessa liikkeessä
  • aseta kortit paaluihin pitkässä laskevassa järjestyksessä, jotka voidaan sitten helposti siirtää pelin perustuksiin

Verkkosivustollamme voit pelata Freecell-pasianssia verkossa ilmaiseksi ja ilman rekisteröitymistä.